ðHgeocities.com/CapitolHill/3564/home.htmgeocities.com/CapitolHill/3564/home.htm.delayedxuMÔJÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÈ€qã׋OKtext/html@ j׋ÿÿÿÿb‰.HTue, 10 Jul 2001 08:22:45 GMTË Mozilla/4.5 (compatible; HTTrack 3.0x; Windows 98)en, *uMÔJ׋ Campulung Moldovenesc - Romania

tit1.gif (8320 bytes)

Lat=47*31'51'', 
Long=25*33'05''

Harta orasului
(cu punctele importante)

lista.jpg (4679 bytes)
adresele campulungenilor 'Online'


In English 
(in constructie)


Ultimele stiri



NOU/ Peisaje campulungene- 
o galerie foto


Cuvinte pentru Turisti...

Am norocul sa afirm ca am crescut intr-un colt de tara minunat. Un orasel plin de pace, pierdut parca intr-un timp supus altor legi fizice. Acum, dupa ani, stiu sigur ca acolo, in acel spatiu, timpul curgea mai incet...

Oraselul palpitã intr-un colt de tara si de harta romaneasca, imbratisat cu dragoste de muntii si padurile de brad ale Bucovinei...


Harta Campulungului

Calatorului imaginar de pe web, ii voi marturisi ca acest colt de tara romaneasca isi merita laudele. Rasfirat de-a lungul vaii Moldovei, intins pe paraurile ce-i strabat razbat curajos muntii din preajma, acest oras poarta inefabil un farmec greu de descris. Ca in orice poveste de iubire adevarata, sa-l iubesti, trebuie sa il intelegi. Ca sa il intelegi, trebuie sa il simti intr-o zi inalta de vara sau intr-o dimineata argintie de iarna. Trebuie macar odata sa ii razbati padurile, sa ii colinzi potecile, sa te plimbi de doua trei ori de-a lungul strazii principale, sa mergi lunea in piata, sa urci la cabana schiorilor si sa il admiri de sus. Asa cum il descrie numele, oraselul e lung (aprox 12 km) si este strabatut de raul Moldova. Iata deci ce puteti face in Campulung!  Aici aveti o harta cu manastirile Bucovinene. Folositi Campulungul ca pe baza de pornire sau de plecare.

Mereu aproape de sufletul orasului, si innobilati de legende, muntii Rarau adauga poveste si mister unui paradis bine ascuns intr-o lume tot mai reala. Cei in cautare de frumusete si legenda isi gasesc aici, intre acesti munti,  un spatiu perfect adaptabil visului. 

 

 

Recomandari
de cazare

xcasaalba.jpg (7146 bytes)
Aici este adresa unde va puteti petrece 
zile placute intr-o atmosfera calda si 
ospitaliera la un pret foarte atractiv..

Campulung Digital


Grupul Şcolar Silvic 
C
ampulung Moldovenesc


Fabrica de Produse 
Lactate "Raraul S.A."


Mascota

nor-1.jpg (4813 bytes)
acesta e Nor -
care pazeste casa
parintilor mei de pe
strada Runc
- deocamdata mascota orasului!-


Astept poze de
catei campulungeni...

poate fi un concurs interesant...


Semnati in Cartea 
Virtuala de Oaspeti

Vedeti Cartea 
Virtuala de Oaspeti

   

 

 

 

 

 

 

 

10 iunie 2001
>>Casatoriti in parc
29 iunie 2001
>>Concert Extraordinar
25 iunie 2001
>>Fotograf la 12 ani
>>Tabara de tehnica radianta

1 iunie 2001
>>Cupa 1 iunie
10 mai 2001

>>Timpul si calendarul

1 mai 2001

>>O luna si cinci sarbatori
>>Interdictie la afisaj

7 aprilie 2001
>>Cabanier disparut in conditii ciudate
25 aprilie 2001
>>Ecologizare pe Rarau
2 mai 2001
>>Falsa fintina a dorintelor
1 mai 2001
>>Se doreste reinfiintarea judetului Cimpulung-Bucovina


==========================
arhiva stiri 2001

arhiva stiri 2000

arhiva stiri 1999
Stirile sint preluate din ziarul regional Evenimentul

In loc de motiv...

Am cautat "de-a lungul si de-a latul" pe Net - dar nu am gasit decit citeva referiri minore despre Campulung Moldovenesc. Paginuta mea se vrea deci prima-i  "cyber-atestare" si prima incercare  de a-l face celebru.

Sper ca voi putea aduna aici ginduri si amintiri ale  unora din acei care i-au simtit farmecul. Cei care au copilarit aici, cei cere il locuiesc, cei care i-au strabatut padurile si i-au cunoscut oamenii - sint bineveniti de a aduce contributii la pagina. Poze, intimplari, sfaturi pentru turisti, note de calatorie, locuri de detestat....si orice. Va rog sa imi scrieti gindurile voastre si mai ales trimiteti-mi tot ce ar putea adauga valoare acestui site.


~ O pictura dedicata orasului

Recent, urmaring niste expozitii de pictura pe Internet - am avut surpriza imensa sa gasesc intr-o galerie virtuala (australiana!), un tablou dedicat Campulungului. Dupa cum veti identifica din prima privire - pictura infatiseaza o parte a catedralei ortodoxe. Mai mult decit surprisa de descoperirea primului semn de celebritate artistica a orasului, m-a impresionat comentariul lucrarii: 

"O imagine estica. Lupta dintre soare si nori a inceput. Cimpulung Moldovenesc se trezeste. Orasul miroase inca a padure umeda de fag - in toamna. Orasul e coplesitor de frumos"

cimpu1.gif (25006 bytes)
(aici veti gasi varianta originala)

Peisaje campulungene
(o galerie foto - autor Ady Abramovici)

 

c1-x.gif (39202 bytes)
Last updated Tuesday, July 10, 2001 10:23

© 1999-2001 Mirela Zoita    - Vizitati pagina mea la Album