Taneční skupina Beat Up momentálně patří ke špičce moderní taneční scény v ČR. Její doménou je HIP HOP, rapový taneční styl, ve kterém je momentálně nejúzpěšnější taneční skupinou ve střední Evropě. Skupina působí v Brně, má 30 členů.

Skupina byla založena 8.1. 1995 a během dvou let proběhlo několik konkursů. Momentálně se počet osob ve skupině ustálil. Trávíme spolu hodně času nejen na tréninku, ale i mimo něj.

Soustředíme se na veškeré moderní taneční styly jako je break dance, elektric boogie, hip hop dance, free style/taneční akrobatika/, house dance, capoeira.

Během roku se účastníme velkého množství tanečních soutěží, a to nejen u nás, ale v celé ČR.

Taneční skupina Beat up má vícemistra ČR v 6 tanečních disciplínách: show dance - Purpur, Kokain, hip hop - Fido 95, Purpur 97, free style: Dat, break dance - Dat, elektric boogie - Purpur, disco dance - Adam. Zároveň jsme Českou republiku reprezentovali na MS a ME v Chorvatsku, Slovinsku, Polsku a Maďarsku.

Protože u nás neexistuje soutěž v hip hop dance formacích, jsme nuceni soutěžit v disco dance formation. Tato taneční disciplína je v naší republice velmi populární. Soutěže se loni zůčastnilo 120 tanečních skupin, a i přesto, že Beat up má jinou taneční i "sexuální" orientaci, postoupil na ME,a i tam podával neuvěřitelné .......... výkony, a dostal se do finále.

Asi za největší úspěch považujeme mezinárodní soutěž v HIP HOP FORMACÍCH na Slovensku, kde jsme zvítězili, jako cenu jsme dostali brutální věž, která se na nás bohužel záhy .... /ASI SE POKAZILA/

Úspěchy:

© Martin Plchút 2000