Alkmaars Cantate Koor foto van het ACK

Het Alkmaars Cantate Koor bestaat sedert oktober 1991 en brengt bij voorkeur muziek uit de barokperiode, waarbij het koor zich graag laat begeleiden door authentieke instrumenten. Het programma van het Alkmaars Cantate Koor omvat werken van Monteverdi, Ruffo, van Schütz tot en met Vivaldi, Brahms en Schumann. Het koor wil zich onderscheiden van andere koren door 'niet alledaagse muziek' te brengen. Het Alkmaars Cantate Koor telt circa 32 leden. Sinds februari 1996 staat het koor onder leiding van Adriŕn Rodriguez van der Spoel. Bestuur en leden zijn zeer verheugd met de komst van Adrián Rodriguez van der Spoel. Door zijn repeteertechniek blijven de koorleden tijdens de repetitie alert, wat de klank van het koor ten goede komt. Wekelijks wordt er gerepeteerd en zo af en toe worden er in een weekend workshops ingelast om goed geconcentreerd nieuwe stukken aan te pakken of de puntjes op de 'i' te zetten voor een concert.

Alle leden kunnen inmiddels noten lezen, wat de snelheid van instuderen bevordert. Voor nieuwe leden is noten kunnen lezen dan ook een eerste vereiste. Over de stemmen wordt door Adrián van der Spoel gewaakt door af en toe eens een stemtest van een of meer zangers af te nemen. De koorleden vormen een hechte groep, waardoor men elkaar in geval van nood met instuderen kan helpen. Dat brengt voor ieder van de leden een grotere verantwoordelijkheid zich mee, maar op deze manier wordt ervaren dat er met veel plezier aan gewerkt wordt om in de toekomst steeds betere concerten te kunnen geven.

Op woensdagavond wordt er gerepeteerd in de sfeervolle Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen 35-37 te Alkmaar. Belangstellenden kunnen zonder verplichting een repetitie bijwonen. In dat geval graag een telefoontje naar Gertjan Kock (072-5280365) of Alet Groenland (0226-314042).