đHgeocities.com/Vienna/Stage/3703/wie.htmlgeocities.com/Vienna/Stage/3703/wie.htmlelayedx̍ŐJ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙Čđż“T OKtext/htmlĎBmoT ˙˙˙˙b‰.HSun, 04 Nov 2001 19:41:03 GMTkMozilla/4.5 (compatible; HTTrack 3.0x; Windows 98)en, *̍ŐJT Wie zijn wij ?

Wie zijn wij - en hoe zijn wij ontstaan ?

 

Scala Vocale werd opgericht op 10 januari 1994 in de bovenzaal van de "Equator" op de Melaan te Mechelen door een handvol enthousiastelingen o.l.v. de toen op koorgebied onervaren dirigent Lode Tooten. Snel groeide het koor aan tot een stevig kamerkoor met ambitie en reeds heel wat prestaties op zijn palmares.
Voor het repertoire werd van het begin af gekozen voor werk uit het ganse scala van de vocale muziek : van middeleeuwse zang over renaissance, barok, romantiek tot de meest recente komposities. Mechelse komposities krijgen ruim aandacht met werk van o.a. Staf Nees, Vic Nees, Raymond Schroyens, Willy Van Innis en Pater Servaes.
Naast een aantal jaarlijkse "actes de présence" bij o.a. de Hanswijkprocessie, de 11-juliviering in de St.Romboutskathedraal en de week van de amateurkunsten, nam Scala Vocale reeds deel aan de "Gouden Ster"-wedstrijd te Lommel met een eerste prijs als gevolg. Verder vertegenwoordigde het koor Mechelen in de zusterstad Helmont (Nederland) en menig manifestatie van het ANZ kon een afvaardiging van het koor ontvangen.
Een kerstconcert staat bijna jaarlijks op het programma. Het koor is nu ook vast lid van de groep koren die zorgt voor de opluistering van de liturgie in de St.Romboutskathedraal.
Het koor leeft en bruist van enthousiasme, zoveel is duidelijk. De muzikale begaafdheid en veelzijdigheid van de dirigent Lode Tooten is daar zeker niet vreemd aan, een man die zijn sporen reeds verdiende als dirigent van een brassband en een operettegezelschap.