CSILLAGKAPU SG-1




1. évad




Itt találhatók a rövid epizódtartalmak.
A címekre kattintva lehet eljutni a részletes ismertetőkhöz

A részletes epizódleírások NAGYON-NAGYON RÉSZLETESEK (sok benne a SPOILER), így ha valaki nem akar szinte minden apróságot megtudni az adott epizódról az inkább maradjon az évadok összefoglaló oldalainál és a külön oldalakon található képeknél.

A részletes epizódleírásokat illusztráló kisebb képek Kate-nek köszönhetőek :)



1-2.   ISTENEK GYERMEKEI (CHILDREN OF THE GODS)   (képek)

A két részből álló bevezető epizódban Jack O'Neill ezredest nyugállományból hívják vissza, feladata, hogy visszahozza Dr. Daniel Jacksont az Abydosról még mielőtt a hadsereg elpusztítaná a kaput. Abydos-on O'Neill és csapata megtudja, hogy Jackson talált egy bámulatos térképet, amely rengeteg új csillagkapu helyét elárulja, de azt is megtudják, hogy a Goa'uldok magukkal vitték Daniel feleségét, Shau'rit és O'Neill barátját, Skaarat.

3.   AZ ELLENSÉG KARMAIBAN (THE ENEMY WITHIN)   (képek)

Abydos-ról visszatérve, Kawalsky őrnagy káoszt okoz a parancsnokságon, amikor az agya irányítását átvevő parazita vagyis egy Goa'uld megpróbál lelépni a Csilagkapun keresztül.

4.   EMANCIPÁCIÓ (EMANCIPATION)   (képek)

A Simarka bolygón a nőknek alárendelt szerepük van. Sam Cartert elrabolják és eladják egy szomszédos törzs főnökének.

5.   A SÖTÉTSÉG HATÁRÁN (THE BROCA DIVIDE)   (képek)

Az SG-1 felfedezői olyan világgal találkoznak, ahol egy vírus pusztít, mely az értelmes lényeket primitív barlangi emberekké változtatja.

6.   AZ ELSŐ PARANCSOLAT (THE FIRST COMMANDMENT)   (képek)

Az SG-1 harcba száll egy volt SG csapat parancsnokkal, aki Istennek tette meg magát a veszélyes sugárzástól sújtott bolygón.

7.   KRISTÁLYTÜKÖR (COLD LAZARUS)   (képek)

O'Neill-n megérint egy kék kristályt egy kihaltnak tűnő bolygón, a kristály azonban lemásolja az ezredest és a hasonmás tér vissza a Földre, ahol megkeresi O'Neill volt feleségét, Sara-t.

8.   A NOX (THE NOX)   (képek)

Magas rangú kormányzati képviselők nyomást gyakorolnak az SG csapatra, hogy ne csak kutatásokat végezzenek, kézzel fogható hasznot akarnak fejlett technológiák formájában. Teal'c egy olyan bolygóra vezeti a csapatot, ahol egy élőlény képes láthatatlanná válni. Itt megismerkednek a Noxokkal, egy békés néppel, akik képesek embereket visszahozni a halálból.

9.   ÚGY ROHAN AZ IDŐ (BRIEF CANDLE)   (képek)

A csapat az Argos bolygóra utazik, ahol találkoznak a "Kiválasztottak" népével, akik mindannyian vonzóak, egészségesek és paradicsomi körülmények között élnek a tengerparton. Az Argosiakat a Goa'uldok hozták a bolygóra nemzedékekkel korábban, de sosem tértek vissza. A csapat észreveszi, hogy valami nincs rendben, mert az emberek napról napra drámaian öregszenek. Az SG-1-nek gyorsan kell cselekedni, amikor O'Neill elkezd még az argosiaknál is gyorsabb ütemben öregedni.

10.   THOR PÖRÖLYE (THOR'S HAMMER)   (képek)

Az SG-1 ellátogat a Cimmerian-okhoz, azonban Teal'c-et és O'Neill-t egy lézersugár egy földalatti labirintusba viszi, ahol találkoznak az első Goa'uld gazdatesttel.

11.   TANTALUS KÍNJAI (TORMENT OF TANTALUS)   (képek)

Miközben Daniel a bázison készült régi filmfelvételeket tanulmányoz, rájön, hogy a Csillagkaput már 1945-ben is aktiválták, sőt Earnest Littlefield át is lépett rajta. De nem tért vissza. A csapat elindul, hogy megkeresse az első csillagutazót.

12.   APÁRÓL FIÚRA (BLOODLINES)   (képek)

Teal'c-nek vissza kell térnie a Chulakra, hogy megkeresse a családját, egy olyan bolygóra, ahonnan az SG-1 zárótűzzel távozott. Teal'c-nek döntenie kell, hogy a családját, a barátait vagy saját magát menti-e meg.

13.   TŰZ ÉS VÍZ (FIRE AND WATER)   (képek)

Az SG-1 Daniel nélkül tér vissza a Bázisra. Emlékeik szerint éppen csak megmenekültek egy hirtelen vulkánkitörés elől, de szemtanúi voltak társuk halálának. De Daniel nem halt meg, hanem egy idegen tartja fogva, aki tudni akarja, hogy mi történt a feleségével.

14.   HATHOR   (képek)

Egyiptomi szarkofágot találnak egy mexikói ásatáson, de a szarkofág nem üres. Ismét életre kel egy ősi istennő akit Ra kétezer évvel ezelőtt a Földre száműzött. Hathor a Goa'uldok új nemzedékét akarja létrehozni és O'Neill-t szemelte ki az első Jaffa-nak.

15.   SZINGULARITÁS (SINGULARITY)   (képek)

Egy tudományos kutató expedíció halálossá válik, amikor a bolygó egész lakosságát kiírtja egy titokzatos betegség. Az egyetlen túlélő egy időzített bomba a földi Csillagkapu elpusztítására. Az SG-1-nek döntenie kell a kislány élete és a Csillagkapu megmentése között.

16.   COR-AI   (képek)

Teal'c-et bíróság elé állítják amiért megölte egy Byrsa apját, amikor még Apophis szolgálatában állt.

17.   A TITOKZATOSAK (ENIGMA)   (képek)

Az SG-1 túlélőket hoz egy bolygóról és menedéket próbál találni a számukra, még mielőtt a Pentagon kísérletezni kezdene rajtuk.

18.   A JÉG FOGLYAI (SOLITUDES)  (képek)

Egyik küldetésükből visszatérve az SG-1-ből csak Daniel és Teal'c érkezik meg a Bázisra. O'Neill és Carter egy jégbarlangban találják magukat, az ezredes súlyosan sérült, a Csillagkapu pedig úgy tűnik nem működik.

19.   BÁDOGEMBER (TIN MAN)  (képek)

A bolygónak csak egyetlen lakója van, aki azonban az SG-1 tagjait is robotokká alakította, akik ezért soha többé nem hagyhatják el a bolygót.

20. ISTENI KEGYELEM (THERE BUT FOR THE GRACE OF GOD)   (képek)

Daniel Jakson egy alternatív valóságba kerül, ahol a Földet megtámadták a Goa'uldok.

21. POLITIKA (POLITICS)   (képek)

Egy szkeptikus szenátor meghallgatásokat folytat, annak eldöntésére, hogy feloszlassák-e az SG-1-et és eltemessék-e a Csillagkaput. Daniel figyelmezteti a Csillagkapu Parancsnokságot, hogy nagyszabású Goa'uld támadás készül a Föld ellen.

22.   A KÍGYÓ SZORÍTÁSÁBAN (WITHIN THE SERPENT'S GRASP)   (képek)

Az SG-1 titokban egy Goa'uld hadiűrhajóra utazik, hogy megakadályozzák a Föld elleni támadást. (Folytatás a 2. évadban)





| Csillagkapu SG-1 | 1. évad | 2. évad | 3. évad | 4. évad | Fan fiction | Linkek |
| Újdonságok | Ami a fordításban elveszett | Bemutatók |
Kérdés? Megjegyzés? Írd meg! camper78929@yahoo.com

Home